Friday, March 27, 2009

Meeloox @ Nights Radio



Starting this Friday, a new weekly show on the NIGHTS.RO RADIO:

Meeloox presents
Bass Music Show

Presenting a nice mash-up of breaks, big beat, electro, ghetto, fidget, dubstep, d'n'b and other related genres.

Each Friday 22:00 Ro Time (20:00 GMT)

LISTEN

Monday, March 23, 2009

28 martie: WE FUNK! @ Studio Martin:A-SKILLZ, LEBROSK, Nemo & Grand, Les Triplettes: Bully,VRT,Tomasan / After: Spiros vs TBF

Saturday, the 28th of March

WE FUNK! @STUDIO MARTIN




A-SKILLZ [Finger Lickin' Records Funky Beatmeister]
LEBROSK [Reading / UK]
NEMO & GRAND [BV / RO]

LES TRIPLETTES DE BELLEVILLE:
BULLY [DJResource / RO]
VRT [Groove++ / RO]
TOMASAN [Dubstep.ro / RO]




SPIROS vs. TBF [Minority Music / RO]

www.myspace.com/djaskillz
www.myspace.com/lebroskmusic
www.myspace.com/tibif
www.myspace.com/v_r_t
www.myspace.com/djbully
www.myspace.com/tomasounds
www.myspace.com/151525224
www.myspace.com/studiomartin

Tickets:
20 RON before 00:00
30 RON after 00:00
10 RON from 6:00 AM

Thursday, March 12, 2009

[27.03.] BREAKBEAT UNITE @ Fabrica



BREAKBEAT UNITE prezinta primul sau eveniment in Club Fabrica, Vineri, 27 Martie!

Evenimentul isi propune, in prima faza, o reuniune a dj-lor de breakbeat din Romania.
Prima editie este dedicata Bucurestiului!






Line-up complet:

Mesmer (Sound Of Habib, Sweden / Scarcity Records)
http://www.myspace.com/mesmer1979



Cu 8 release-uri, 7 remixuri, albumul "Furious Fish" si 2 forthcoming releases, Mesmer se poate mandri fara indoiala cu primul loc in clasamentul producatorilor romani de breakbeat.
Casa de discuri Sound Of Habib (Suedia) nu a scos multe albume pe piata. Mai precis, unul singur. Care a mers foarte bine. Spera ca si acesta sa fie un succes. Daca l-ati urmarit pe Mesmer, ii stiti stilul personal, probabil ca v-ati familiarizat deja cu liniile de bas proggy-clean-cut-breakbeat.
Ce stiti sau poate ca nu, este ca atunci cand ii vine cheful, se nasc productii de-a dreptul uluitoare.
Albumul contine 9 piese clasa I, stil pur Mesmer.

Originar din Bucuresti, este implicat in dezvoltarea sound-ului breakbeat inca din 1996, stilul lui fiind o combinatie foarte stransa intre sunete psychedelic si electro, cu influente funk.

Proprietarul label-ului Sound of Habib din Suedia, Johan Jariten Soh a avut un rol foarte important intru promovarea pieselor lui Mesmer: “Am ales ‘Rowlacoaster’ [...] ‘Vibrations’ [...]. Doua piese extraordinare de la un producator foarte talentat si divers!"

Producatorul mexican Neztic este la fel de impresionat cand spune: “Mesmer are un sound foarte interesant si unic, complementat pana la perfectie cu simtul sau original de a face piesele cat mai atragatoare. Sper sa auzim cat mai multe din piesele lui, semnate in viitorul apropiat".

Deasemenea, Mesmer lucreaza la un proiect alaturi de producatorul roman Adeser. Impreuna, cei doi isi spun Thrillaz.

Dupa multa vreme, avem ocazia sa ii auzim piesele la soundsystem-ul adecvat din club Fabrica.

Biografia si discografia complete in limba engleza pe
www.myspace.com/mesmer1979.

______________________________

Seb (The Infamous)
http://www.myspace.com/theinfamousse




Seb, unul din pionierii breakbeat-ului din Romania, deja de 6 ani de zile de sub acoperisul The Infamous alaturi de prietenul lui TRG, este cunoscut in special pentru numeroasele sale seturi eclectice de breakbeat din ultimii ani, seturi pe care le-am putut auzi la majoritatea evenimentelor unde era prezent si un headliner international de breakbeat sau in cadrul celor mai mari festivaluri de muzica electronica din Romania si este, printre altele, primul DJ roman cu un set live la BreaksFM.
Seb a inceput sa abordeze numeroase genuri inrudite breakbeat-ului, in cateva cuvinte, atmosfera se poate descrie cam asa:
"Formerly firm favourites in the worldwide adult movie industry, Seb and TRG aka The Infamous have been forced to quit the lucrative business to establish a music production and dj-ing outfit with huge success in post-cold war Romania. They are now firm favourites in dirty venues and wet basements where they play a mashup of ghetto electro, crunk, baile, baltimore house, grime, booty bass and all faux subgenres that start with 'Nu'."

______________________________

D-Laid (AtomFast)
http://www.d-laid.ro/



D-Laid a produs prima piesa pentru radio la 17 ani. In 1999 pune prima oara muzica, iar in 2000 mixeaza la TMBase in fata a 1500 de oameni, apare pe compilatia TMBase si tot in 2000 este desemnat ca finalist la o competitie tinuta de Radio France International.
In 2005, piesa "Wamintirile" apare pe vinil si este difuzata de radio-uri precum: Proton, iBreaks, Breaks FM, Kiss FM sau BBC Radio 1.
In 2006 colaboreaza cu label-ul Cat/Sony pentru piesa "Stai, nu ma ocoli" nominalizata la MTV Music Awards Romania si prezenta pe locul 1 in numeroase chart-uri Radio si TV (MTV Top 40).



Mai multe pe http://www.d-laid.ro/

______________________________

Tomasan (Dubstep.ro) B2B VRT (Groove++)
www.myspace.com/tomasounds
www.myspace.com/v_r_t




De la inceputul anului 2008, Tomasan si VRT mixeaza deseori impreuna, trecand din Hip-Hop in Funk, din Broken-Beat in Breakbeat si din Breakbeat in Electro sau Ghetto si Jackin' House.
Tomasan se afla la carma deck-urilor de aproximativ 3 ani, este membru fondator Dubstep.ro si a pus muzica in majoritatea oraselor din Romania si la festivalurile 48H sau Summer Break. Nu merge niciodata pe o singura linie si se joaca in jurul genurilor breakbeat si dubstep, strecurand si piese garage, grime sau ghetto house si electro. A pus muzica alaturi de artisti precum Plump DJs, Soul Of Man, Leeroy Thornhill sau Aaron Spectre.

Cu un profil mai consistent ca numar de ani, VRT va fi a doua jumatate a warm-up-ului Breakbeat Unite.

Cei doi mai au in derulare un proiect muzical in care isi spun "Les Triplettes de Belleville", alaturi de Bully.

VRT este cunoscut de multi ani in cluburile din Bucuresti si din tara pentru seturile sale explozive de liquid soulful, atmopheric si brazilian drumandbass, demonstrand acest lucru in repetate randuri alaturi de headlineri internationali precum Marky & Stamina MC, LTJ Bukem sau DKay.

Cei doi au derulat multe proiecte importante impreuna, printre care si lansarea noului club Mash-UP, in Bucuresti.
______________________________

Meeloox (Meeloox EDM)
http://www.meeloox.blogspot.com/



Unde se aud fidget, ghetto house, breakbeat, electro, glitch si alte ritmuri “sparte” din acelasi spectru trebuie sa fie Meeloox. Originar din Brasov, Meeloox mixeaza deja de cativa ani buni, destui pentru a-si face loc pe scena de muzica electronica nationala. S-a aflat pe line-up-uri cu Deekline, DJ Finny & MC Coppa, TRG, Seb, Bela, Lektronikumuz, Darius, ALCA, Horace Dan D, Voy Larkin, Tomasan, Bully VRT sau Wheee! si altii. A mixat la Rage.ro Breakbeat Nights, Elektropenfunk 7, De La Hoya Warm-up 2007 sau DJs Techno Conference.
Momentan este gazda unei emisiuni saptamanale la radio pe Citybeatradio.org (Scotia), in fiecare miercuri de la ora 23. In seturile sale puteti auzi de fiecare data Soulwax, 2ManyDJs, Crookers, Justice, Simian Mobile Disco, Groove Armada, Mylo, Stanton Warriors, Rennie Pilgrem, Krafty Kuts, Plump DJs, Tiga, Ursula 1000 sau Adam Freeland... in traducere libera un sound care nu va lasa sa stati jos.

Impreuna cu Tomasan si VRT, Meeloox a facut parte din echipa de lansare a clubului Mash-UP din Bucuresti.


Sorry! No English version... YET!

Meeloo's EDM show on citybeatradio.org - SHOW #23



Meeloox - First step into dubstep

DOWNLOAD


Caspa - Fabric promotional mix

DOWNLOAD

Tracklist:

1. Caspa - My Pet Monster - Digital Sound Boy
2. Klaxtons - Its Not Over - Skream Remix
3. Rusko - Mr Muscle - Sub Soldiers
4. Caspa - Louder VIP - Sub Soldiers
5. Caspa - Floor Them - Digital Sound Boy
6. Emalkay - Explicit - Dub Police
7. Sub Scape - Transaction - Dub Police
8. The Others - Africa VIP - Dub Police
9. Unitz - Wait A Minute - Dub Police
10. Rusko - Jahova - Sub Soldiers
11. Caspa - The Terminator - Sub Soldiers
12. TC - Where’s My Money - Caspa Remix – Dstyle
13. Skream - Fick – Tempa

In support of:

CASPA @ Fabrica March 14

Monday, March 2, 2009

BOUNCE! @ SUBURBIA with DJ DEEKLINE 6 martie @ Suburbia



BOUNCE! @ SUBURBIA:
DJ DEEKLINE
(HOT CAKES/BOOTY BREAKS/UK)

"King of the booty breaks"


Deekline, D**Kline, Defkline, Dee Kline, DJ Deekline, Dee-Cake, Deklien. Variatiuni pe aceeasi tema.

Toate acestea duc catre un singur om - Nick Annand, cel cunoscut ca Deekline.
De numele sau se leaga label'uri ca Rat Records, Cut & Run, Hot Cakes, Booty Breaks, Sludge sau Hardcore Beats.

Unul din pionierii sound-ului 'booty breaks', Deekline a spart gheata acum mai bine de 10 ani, cand binecunoscutul hit "Don't Smoke (Da Reefer)" a fost lansat pe piata:
"A bass-heavy, two-stepping beat monster with the catchiest vocal line ever...One of the biggest underground tunes of the decade!!"

De atunci, Deekline s'a regasit de cele mai multe ori in tandemul 'Deekline & Wizard' (Booty Bouncers) sau 'Deekline & Ed Solo', avand la activ nenumarate remixuri, din care ar fi de ajuns sa amintim doar remixul la Prodigy - Outta Space, celebrul anthem Armand van Helden - My My My sau clasicul Stanton Warriors - Dip & Get Low (Deekline & Wizard Remix).

In 2004 a iesit primul album Deekline & Wizard, "Breaks, Beats and Blondes", reflectand intocmai directia abordata de cei doi: vocal infused breakbeat. Albumul a fost un real succes, ajungang in topuri de breaks, garage sau 2-step.
Primul album al celor doi a fost urmat indeaproape si de prima compilatie "Deekline & Wizard Live: From Brixton To Brisbane".

Stilul lor este foarte complex, fiind caracterizat ca "Urban Dance music which pools influences from Miami Bass, Hip Hop, UK Garage, UK Grime & Bass, 80's B-Boy Electro and, of course, Breakbeat", insa toate acestea au o trasatura comuna: 'booty breaks'.

Seria compilatiilor 'Booty Breaks' a ajuns la numarul 3, gasindu-si imediat cei mai infocati sustinatori - DJ Icey, the mighty Stanton Warriors si Krafty Kuts, care i-a acontat imediat pentru cel de al doilea album, la label-ul sau 'Against The Grain': "We're incredibly pleased to have the guys on board. In my mind they are undoubtedly the numero uno breaks duo on the planet and this stunning new album deserves to launch Deekline & Wizard up their with Basement Jaxx and the Chemical Brothers".

Bounce! UK's No. 1 booty bouncing event... Music to shake yo ass to !!

In tot acest timp, alaturi de Simon Fullerton, Deekline a reusit sa creeze cel mai cunoscut eveniment de gen din Insula: Bounce! @ Bar Rumba.

Vineri, 6 martie, in Club Suburbia, are loc premiera Bounce! in Romania, cu nimeni altul decat DJ DEEKLINE.

Alaturi de acesta vor mai canta:
SEB (INFAMOUS / RO)
GOJIRA (GROOVE++ / RO)
MEELOOX (MEELOOX.BLOGSPOT.COM)
.

Intrare: 20 RON pana in ora 00:00, 30 RON dupa.

Accesul persoanelor sub 18 ani interzis!


Un eveniment recomandat de Breakbeat.Ro.
Global View Events 2009

POWERED BY BASE.

http://www.deeklineandwizard.com/
http://www.infamous.ro/
http://www.gojira.ro/
http://www.baseteam.ro/
http://www.myspace.com/djdeekline
www.myspace.com/theinfamousse
www.meeloox.blogspot.com

Keep bouncing !!!