Tuesday, August 11, 2009

[14-16.08] Sirnaville Arts & Crafts Festival




SIRNAVILLE ARTS & CRAFTS FESTIVAL

Cand : VINERI – DUMINICA – 14-15-16 AUGUST 2009
Unde: AERODROM AEROFOX SIRNA – JUD. PRAHOVA


Langa Bucuresti se ridica un orasel. Va fi gata pe 14 august, iar noi l-am botezat SIRNAVILLE. Si pentru ca timp 3 zile, de vineri pana duminica, sarbatorim deschiderea noii asezari, am adunat laolalta muzici, activitati artistice, proiectii de filme, spectacole aviatice... sub numele ȘIRNAVILLE ARTS & CRAFTS FESTIVAL, și am facut un eveniment dedicat diversității în artele și cultura contemporana.

ȘIRNAVILLE se ridica langa aeroportul AEROFOX, langa satul Șirna, la 40 km de Bucuresti si aproximativ 20 de km de Ploiesti, pe DN1.


Locuitorii SIRNAVILLE se vor bucura in cele trei zile de concerte in aer liber, targ de produse artizanat – facute de tineri talentati, spectacole aviatice, plimbari cu balonul cu aer cald, sporturi, ateliere de creatie in pictura, desen, sculptura, cinematograf in aer liber, bungee jumping si terenuri de sport.


Portile festivalului se deschid oficial Vineri, 14 August, Ora 18:00. Evenimentul se inchide Duminica, 16 August, Ora 20:00.

Locatia este accesibila cu autoturismul de pe DN1, localitatea Sirna fiind situata intre Ciolpani si Puchenii Mari, iar accesul se realizeaza pe drumul din dreptul localitatii Potigrafu, punct de reper manastirea Pissiota (pe partea stanga in directia Bucuresti – Ploiesti). Coordonatele Aerodromului: N 44.47.07,58 / E 25.59.17,55.

La Sirnaville se poate ajunge si cu trenul - 11 trenuri, Personal sau Accelerat circula de la 5.30 dimineata pana la 18.40 seara din Bucuresti – Gara de Nord cu directia Ploiesti si din Ploiesti cu directia Bucuresti. Destinatia calatoriei este gara Crivina. Acolo va asteapta autocarele Sirnaville cu care veti parcurge inca 5 KM pana chiar la festival.

Daca vreti sa veniti cu bicicleta, va sugeram sa o transportati cu trenul, in Sirnaville va puteti plimba liberi cu ele si va asiguram locuri de parcare pentru ele.


Activitatile din Sirnaville

WORKSHOP-URI: Zona de centru din Sirnaville este dedicata artelor si artistilor, participantii se pot inscrie la ateliere de pictura, sculptura si desen, coordonate de organizatia Reflectart. Toate lucrarile vor fi expuse in ultima zi de festival. Alte ateliere - olarit, hartie manuala, produse de artizantat „handmade”. Activitatea din aceasta zona a festivalului va constitui subiectul unei editii a emisiunii How is made? realizata de televiziunea Discovery Channel.


MASA TACERII: Este locul in care alaturi de cateva persoane publice, personalitati de valoare ale culturii romanesti, vor fi dezbatute teme precum: valorile sociale, kitsch-ul social, devalorizarea valorilor locale.

CINEMATOGRAF IN AER LIBER: Pe un ecran de 8x6m, vor rula pe timp de noapte, scurtmetraje din festivalul NexT, precum si o selectie de lungmetraje realizate de tineri regizori romani, precum pelicula Boogie a regizorului Radu Muntean.

TARG - BAZAR: aduna tineri creatori de bijuterii, haine si incaltaminte, sapun din plante si esente naturale, obiecte de decor etc., toate produse manual pe plan local.

DOM GEODEZIC : aceasta constructie tip cort este prima si singura din Romania si va putea fi vizitata timp de 3 zile la Sirnaville. Apartine organizatiei Ancient Future. Pe peretii domului seara vor avea loc proiectii.

AERODROM: Publicul are ocazia sa se inscrie in fiecare zi la activitati de aviatie: zboruri cu avion ultrausor, motodeltaplan, inaltari cu balon cu aer cald si skydiving.
Aceste activitati se desfasoara sambata si duminica intre orele 07:30 si 11:00 si vineri si duminica intre orele 17:00 si 21:00.


INVITAT EXTRAORDINAR

Sambata 15 august, cu sprijinul Pilot Magazin, deasupra Sirnaville va avea loc un spectacol de acrobatie aviatica de 5 stele. Invitat extraordinar este celebrul pilot acrobat, multiplu campion si record-man-ul Zoltan Veres si talentatul pilot Atilla Goger. Fiecare dintre ei va sustine cate o repriza de zbor solo a cate 20 de minute. Punctul culminant va fi probabil evolutia celor doi piloti impreuna, timp de 20 de minute. Zoltan Veres si Atilla Goger vor evolua pe cele mai performante avioane de acrobatie MX si EXTRA 300.


SCENE DE MUZICA: locuitorii din Sirnaville vor dansa pe 3 genuri de muzica


Vineri, 14 august

The Moood
Grimus
Blazzaj
The Amsterdams
Suie Paparude


Sambata, 15 august

Aria Urbana
Snails
Kumm
Pixels
URMA
L’Orchestre de Roche


BASS MUSIC STAGE – breakbeat, drum&bass, dubstep, funk and more

DJS:

DUDU & MC TINA (AnonimTM - Timisoara)
LEIZABOY & NEWGOTTI (AnonimTM - Timisoara)
SENSORSHIP (TMBase - Timisoara)
RAPALA & KOJOK (Kojokstan Troopers - Timisoara)
ADDO & DAN BAZIX (BaMSe - Tg. Mures)
K-LU (VanGraph - Timisoara)
UFE & ZICU (Flama Booking - Bucuresti)
ACQZUEL (Dubstep.ro - Cluj)
UNDOO (Hades Records - Bucuresti)
BULLY (DJ Resource - Bucuresti)
ASHERON (Brasov)
MANKI'N'STIEB (Bucuresti)
REASH (Hey! Events - Bucuresti)
ALEZ (Dubstep.ro - Bucuresti)
MEELOOX (meeloox.blogspot.com - Bucuresti)
PERICLE (Constanta)

VJS:
CSONGL (Bucuresti)




ZONE DE SPORT: festivalul va oferi terenuri de fotbal, tenis, volei si badminton. Cei care iubesc adrenalina au la dispozitie saluturi cu bungee jumping.

CAMPING: Zona de camping ofera spatiu pentru 500 de corturi cu posibilitate de a fi extinsa. Este o zona pazita, delimitata cu garduri, in care vor avea acces doar cei care achizitioneaza abonamente de festival cu supliment de camping, pentru o mai buna securizare a zonei.

HSEQ: Health, Safety, Environment & Quality In perimetrul dedicat festivalului se vor afla zone cu dusuri amenajate, toalete ecologice, parcare cu paza si puncte sanitare.

FOOD CAMP: Cortul restaurant va gazdui diverse sortimente de mancare rece si gatita, inclusiv mancare la ceaun, meniuri vegetariene, kurtos sau inghetata.

BARURI: 5 baruri vor oferi participantilor apa, sucuri, bauturi energizante si bauturi alcoolice.





BILETELE

s-au pus in vanzare pe site-ul Bilet.ro, la magazinele partenere si la Librariile Carturesti. Ele vor costa

IN AVANS:

Bilet pe o zi – 20 LEI
Abonament pe toata durata festivalului: 35 LEI
Abonament cu camping inclus: 45 LEI

LA INTRARE:

Bilet pe o zi – 30 LEI
Abonament pe toata durata festivalului: 50 LEI
Abonament cu camping inclus: 60 LEI


Biletele in avans se pot cumpara de pe Bilet.ro sau din librariile Carturești din intreaga tara. De asemenea biletele se gasesc si in reteaua magazinelor partenere Bilet.ro: Magazinul Muzica – Bucuresti, Music Shop – Bucuresti, Reteaua magazinelor Flanco – in toata tara, Libraria "St. O. Iosif" – Brasov, Reteaua Iulius Mall – Cluj, Iasi, Timisoara. Lista completa pe site-ul Bilet.ro.

Evenimentul este organizat de firma Sound&Image Events cu sprijinul revistei Pilot Magazin.

PARTENERI: REFLECTART, ONEDAY.ro, MAMUT EVENTS, NEXT, HUMANITAS EDUCATIONAL

PARTENERI MEDIA:
Grupul Realitatea – Catavencu, Discovery Channel, Radio Guerrilla, Academia Catavencu, Revista SUNETE, 24 FUN, Ziarul Ring, Aripi Romanesti, Romanian Spotters, BestMusic, Feeder.ro, Metropotam.ro, tillate.com, sofresh.ro, yazze.ro, iqads.ro, timeout.ro, beatfactor.ro, drumandbass.ro

CU SPRIJINUL: ROSAL ECOLOGIC & RECYCLING SYSTEM SI PILOT MAGAZIN


NE GASITI ONLINE PE: WORDPRESS FACEBOOK MYSPACE LAST.FM TWITTER HI5

No comments: